Bubbel, bakelse och tävlingar på Skellefteå lasarett

– Åh, vad fint! Vad läckert! Det här kommer vi att boka ofta! Lovorden över Innovationssluss Västerbottens senaste kreativa rum på Skellefteå lasarett duggad tätt. Över 80 personer tävlade, drack bubbel och mumsade på bakelser på den lyckade invigningen 22 januari. 

– Det här är verkligen ett bra initiativ av Innovationssluss Västerbotten att göra kreativa rum för personalen. Det behövs mötesplatser där personalen kan träffas och lyfta idéer tillsammans, säger Margit Håkansson, utvecklingschef för Västerbottens läns landsting. Hon invigde rummet genom att rita flera glada solar på den ritbara väggen där färgen givetvis går att torka bort.

– De glada solarna står för landstingets utveckling! säger hon och skrattar glatt.

Sedan i våras har Innovationssluss Västerbottens anställda i Skellefteå,  Lillemor Eklund och Carina Trygg-Bolin, jobbat med att skapa ett kreativt rum för personalen på Skellefteå lasarett. Ett mindre konferensrum intill sjukhusbiblioteket har förvandlats till en grön oas med fräscha möbler, spännande kontorsfondvägg och en ritbar vägg.

Vill inspirera till nya idéer
– Vi hoppas att rummet ska inspirera de anställda till nya kreativa idéer. Det passar utmärkt för mindre möten upptill åtta personer, säger Carina Trygg-Bolin, memeolog på Innovationssluss Västerbotten i Skellefteå. 

Det kreativa rummet på Skellefteå lasarett går att boka via VLL:s intranät LINDA. Innovationssluss Västerbottens förstakreativa rum finns på Norrlands universitetssjukhus och används mycket flitigt av personalen.

Dagen till ära så hade besökarna även chansen att tävla om biobiljetter genom att gissa på två uppfinningar från Skellefteå för vården. Många muntra skratt blev det när de försökte klura ut vad sakerna skulle användas till.

Fakta Innovationssluss Västerbotten: Innovationssluss Västerbotten vänder sig till idébärare inom hälsa, vård och omsorg. Anställda inom Västerbottens läns landsting, Umeå kommun eller Skellefteå kommun har möjlighet att få hjälp med att utveckla sin idé till en färdig produkt eller tjänst. Projektet är även en kontaktnod för företag som vill testa sina produkter och underlätta introduktion av innovationer i vården. Projektägare är Region Västerbotten, Vinnova, Västerbottens läns landsting, Umeå kommun och Skellefteå kommun.

Text och foto: Ingela Hjulfors Berg

Mediainslag om kreativa rummet på Skellefteå lasarett: 

Norran: Här ska kreativiteten frodas

TV4 Skellefteå tid. 2.03: http://www.tv4play.se/program/nyheterna-skellefte%C3%A5?video_id=2262556