(Svenska) Anställda tävlar om sjukhusets nya skyltning

Har du också irrat runt på ett sjukhus och nästan bommat en bokad läkartid? Du är inte ensam. Norrlands Universitetssjukhus är utnämnt som Sveriges bästa och ska fortsätta vara framtidens bästa, men nu när sjukhuset byggs om ställs ännu högre krav på navigeringen. Hur hittar du rätt inne på NUS? Det vet de som jobbar där – något Innovation plus tog vara på i höstens stora innovationstävling ”Hitta rätt på NUS”

Skyltsystemet på NUS fungerar inte optimalt idag, och statiska skyltar kommer inte att hålla måttet för ett modernt sjukhus som är i ständig förändring.

Att på ett smidigt sätt ta sig till rätt plats på sjukhuset förbättrar upplevelsen för patienter och anhöriga men ger även en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare i vården”, säger Hans-Åke Widmark, HR-strateg VLL. 

För att hitta bästa möjliga lösning på denna utmaning tog Innovation plus hjälp av de som kan korridorerna allra bäst: de anställda på sjukhuset och landstinget. 

Engagemanget har varit stort och nästan 100 bidrag har kommit in innovationstävlingenBland dessa bidrag var det Marcus Karlsson (MTFoU), Karolina Jonzen (MTFoU), Alexandra Nilsson (IVA), Nina Tornlund (IVA) och Charlotta Erkheikki (HR-staben) idéer som stod ut. 

Dessa fem personer representerar de tre vinnarbidrag som är nytänkande och som alla vävt in digitala lösningar som också inkluderar dem som inte har tillgång till det digitala på olika sätt

Man kan antingen gissa hur de anställda och besökarna vill ha det eller så frågar man” säger Tomas Gustavsson på Innovation plus och fortsätter: Bevisligen genom att fråga får du in många innovativa idéer, som dessutom är förankrade i verkligheten. Vi hoppas att Fastighet och IT blir inspirerade att lyfta behovet vidare.

Vinnarna uppmärksammades på Medicinteknikdagarna, 9–10 oktober. Medicinteknikdagarna är ett nationellt event som i år går av stapeln i Umeå på Folketshus.

”Marcus och jag bollade hela sommaren på en lösning. Nästan så länge att vi inte hann med deadline. Känns så bra att vi lämnade in vår idé. Så kul att vår idé uppmärksammas! ” säger Karolina.

På bild: Från vänster; Charlotta Erkheikki (HR-staben), Alexandra Nilsson (IVA), och Nina Tornlund (IVA).  Även Marcus Karlsson (MTFoU), Karolina Jonzen (MTFoU) hade ett av de bästa bidragen men kunde inte närvara på bilden.