Bejublat kreativt rum invigt på Lycksele lasarett

– Det är så läckert, så det inte är sant, säger Isabell Zemrén, sjukhussamordnare på Lycksele lasarett. Den 29 augusti invigde Innovationssluss Västerbotten sitt tredje Kreativa rum i länet på Lycksele lasarett. 

Över 100 nyfikna medarbetare kom till invigningen och lät sig bjudas på bubbel, kaffe och innovationsbakelse samt skriva på den beryktade skrivbara väggen. Lovorden haglade:

“Så fränt! Snart flyttar jag in! Underbart rum, vilka färger! Bokat!”

Pernilla Abrahamsson, projektledare på Innovationssluss Västerbotten, invigde rummet med att klippa av ett vackert blått band med förhoppning om att kreativiteten nu ska flöda på Lycksele lasarett.

Det kreativa rummet ligger i anslutning till Barnmottagningen och har även en videokonferens. De övriga två kreativa rummen finns på Norrlands universitetssjukhus i Umeå och på Skellefteå lasarett.

– Det var så jätteroligt att Innovationssluss Västerbotten ville göra ett kreativt rum även här i  Lycksele. Jag är jätteimponerad. Det andas inte sjukhus alls. Jag hoppas att alla på sjukhuset ska upptäcka och nyttja det. De har använt små medel för att skapa något nytt, säger Isabell Zemrén, som gick runt och mös under invigningen.

Britt-Marie Rönnfjod, avdelningschef på Barnmottagningen, summerade känslan fint genom att skriva på väggen följande:

“Vad vore detta rum i all sin glans om inte Innovatilonssluss Västerbotten fanns?”

kreativt_rum_lse_collage_636x358
Det nya kreativa rummet på Lycksele lasarett invigdes storstilat med bubbel, kaffe och innovationsbakelse av projektledaren Pernilla Abrahamsson, Innovationssluss Västerbotten. 

Text och foto: Ingela Hjulfors Berg