Grattis Britt-Marie Lundmark, Skellefteå, till din vinst i Venture Cup

Nu har höstens första vinnare i region Nord utsetts i Venture Cup. En professionell jury har röstat fram de bästa affärsidéerna och varje vinnande team belönas med 5000 kronor var. Bland de fyra vinnarna hittar vi ett högteknologiskt optiskt system inom idrott, ekologiska sockar, en sprayindikator för blöjor samt webbserverns motsvarighet till Tesla-bilen.

Britt-Marie Lundmark, 63 årig sjuksköterska från Skellefteå, är överväldigad. ”Jag förstår inte att det är sant! Att jag på äldre dagar skulle vara med och tävla och vinna.” Britt-Marie, som vann i kategorin LifeScience och teknik, har utvecklat en indiktator i sprayform som påvisar kiss i blöjor. Eftersom blöjorna är så pass bra idag, så kan det vara ett problem när barnen blir sjuka, informerar hon.Metoden har hon utvecklat med stöd från Innovationslussen i region Västerbotten och hon kallar lösningen för K.I.D Spray.

Läs vidare om tävlingen på: http://www.venturecup.se/press/#/pressreleases/norra-sveriges-baesta-affaersideer-har-korats-1241218