Habiliteringscentrum får kreativitetsdiplom

Habiliteringscentrum

Habiliteringscentrum som finns vid Stenbergska Hälsocentralen i Lycksele har fått Innovationssluss Västerbottens diplom för kreativa uppfinningar.
– Vi delar ut Diplomet till verksamheter inom vården som visar på kreativa arbetssätt, vilket Habiliteringscentrum gjort, säger Tomas Gustafsson, projektledare för Innovationssluss Västerbotten.
Det är i samband med Öppet Hus onsdagen den 1 juni som diplomet delats ut. Innovationssluss Västerbotten har uppmärksammat Habiliteringscentrums arbete med att utveckla professionella rutiner och utformning av en visningsmiljö för kognitions- och kommunikationshjälpmedel.

–Habiliteringscentrum har gjort ett fantastiskt bra arbete med att utveckla och förbättra sin verksamhet, säger Tomas Gustafsson.

Motiveringen lyder: Innovationssluss Västerbotten vill uppmärksamma personalen vid Habiliteringscentrum, Stenbergska Hälsocentralen i Lycksele, för sitt arbete med att att iordningställa en gemensam lokal med kognitiva hjälpmedel för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder dit de kan komma och få tips och idéer om hur vardagen kan underlättas. Verksamheten har byggts upp utifrån lokala förutsättningar och anpassats för olika målgrupper på ett effektivt och innovativt sätt.