Idédagar i Lycksele 20 maj och Skellefteå 21 maj

– Vi vet att personalen inom vård och omsorg sitter på massor av idéer i sin vardag som de vill förändra. Därför arrangerar vi dessa idédagar i Lycksele och Skellefteå för att lyfta deras idéer, säger Tomas Gustafsson, projektledare för Innovationssluss Västerbotten.

Tid och plats:

Tisdag 20 maj Lycksele, utanför Biblioteket, Lycksele Lasarett, kl.10-14

Onsdag 21 maj Skellefteå utanför Medicinmottagningen, Skellefteå Lasarett kl. 10-14

De 30 första inlämnade idéerna får dessutom en innovationskaka.

En idé kan vara något som går att omsätta i verkligheten. Alla innovationer bygger på en idé men alla idéer blir inte innovationer. För att det ska bli verklighet så förutsätter det att någon vill investera i idén så att det blir en produkt eller en tjänst. Det ska var något nytt som inte funnits tidigare och någon ska vara beredd att betala för den.

– Innovationssluss Västerbotten hjälper, stödjer och hittar rätt organisation som kan hjälpa innovatören vidare. Vi jobbar enbart med idéer inom vård och omsorg. I höstas när vi gjorde en liknande satsning i Umeå fick vi in över 50 idéer varav flera håller på att vidarutvecklas. Nu hoppas vi på ännu fler i Lycksele och Skellefteå, säger Tomas Gustafsson.

Fakta Innovationssluss Västerbotten: Innovationssluss Västerbotten vänder sig till idébärare inom hälsa, vård och omsorg. Anställda inom Västerbottens läns landsting, Umeå kommun eller Skellefteå kommun har möjlighet att få hjälp med att utveckla sin idé till en färdig produkt eller tjänst. Projektet är även en kontaktnod för företag som vill testa sina produkter och underlätta introduktionen av innovationer i vården. Finansiärer till projektet är Region Västerbotten, Vinnova, Tillväxtverket, EU, Västerbottens läns landsting, Umeå kommun och Skellefteå kommun. Läs mer: www.innovationssluss.se

För mer information: 

Tomas Gustafsson, projektledare Innovationssluss Norr,  070-514 66 47

tomas.gustafsson@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela,hjulforsberg@regionvasterbotten.se