Kreativt rum invigt i Storuman

Innovationssluss Västerbotten har invigt sitt fjärde kreativa rum i länet. Det finns nu på sjukstugan i Storuman och invigdes i början av december av landstingsdirektör Anders Sylvan. Invigningen skedde genom handavtryck med färg under sammanträdesbordet, ett uppskattat inslag även av personalen. 

– Vi har använt oss av redan befintliga konferensrum och sammanträdesrum och lyft dem med ganska små medel. Målet med rummen är att skapa delaktighet och stimulera kreativiteten bland personalen. Vårt koncept är unikt i landet. Och vi har även märkt  att bokningen av de kreativa rummen har ökat rejält, liksom idéflödet till Innovationsslussen. Vi får in över fem idéer i månaden i dagsläget, säger Tomas Gustafsson, projektledare för Innovationssluss Västerbotten och Norr.

Det första kreativa rummet invigdes i augusti 2012 på Norrlands Universitetssjukhus och det andra på Skellefteå lasarett i februari 2013, det tredje rummet på Lycksele lasarett i augusti 2013 och nu är det fjärde invigt på Storumans sjukstuga.

storumaninvigning_low

Ett skönt grönt kreativt rum finns nu för personalen på Storumans sjukstuga. Foto: Elina Edblom

 

kreativtrum_storuman_5_low

Landstingsdirektör Anders Sylvan invigde med att dra fingrarna med färg under bordet. Foto: Elina Edblom