Martin Timell leder nya programmet Uppfinnarna

– Jag är i fullkomlig extas över det här programmet, säger Martin Timell på hemsidan.
Har du en genial idé så kom med den till Umeå lördagen 12 maj klockan 09.00.

Plats: Umeå Universitet, Campus (TÄLT UTANFÖR SAMVERKANSHUSET).

Går du vidare från lördagens audition, kommer du även att få presentera din idé måndagen den 14 maj.

Vem som helst, oavsett ålder, har nu chansen att presentera sin skiss eller prototyp inför vår rutinerade expertjury bestående av innovatörer och entreprenörer. Det kan vara såväl tekniska uppfinningar som nya tjänsteinnovationer. Både revolutionerande tekniska uppfinningar och enkla och smarta förbättringar på vardagsproblem är välkomna. Vinnaren av Uppfinnarna får chansen att förverkliga sin idé.

Regler:

  • Du kan tävla enskilt eller tillsammans med andra (max 3 personer totalt).
  • Det finns inga krav på att idén måste ha testats, utvecklats eller undersökts tidigare. Idén kan vara under utveckling men får inte vara en helt färdigutvecklad produkt/design redo för produktion.
  • Programmet är inte direktsänt, så kommer du med i programmet kommer du att ha tid på dig under sommaren att söka patent/mönsterskydd om du vill göra det.
  • Ta gärna med vänner och familjemedlemmar som kan peppa dig innan du ska presentera din idé.

När du kommer till vår audition ska du ha med dig din idé/innovation som du kommer att få visa upp och beskriva inför en jury. Då gäller det att på kort tid sälja in både dig själv och din idé. Försök att fundera ut hur du bäst kan visa upp idén, kanske har du möjlighet att “snickra” ihop en prototyp. Presentationen bör dock inte vara längre än 5 minuter.

Samma dag kommer du att få besked av oss om du går vidare eller inte till jurydagen som är på måndagen efter (tider och platser hittar du längre ner). Skulle du gå vidare vill vi att du är på plats tidigt på morgonen, exakta tider får du av oss på auditiondagen. Bered dig på att det kan bli långa dagar. Enklare mat kommer att kunna köpas på området. I Umeå finns en industritecknare på plats för dig som behöver stöd under din presentation för juryn.

Auditionplatserna är:

  • Jönköping,lördagen den 19 maj klockan 09.00.

Plats: Rådhusparken

Går du vidare från lördagens audition, kommer du även att få presentera din idé måndagen den 21 maj.

  • Stockholm,lördagen den 26 maj klockan 09.00.

Plats: återkommer med info

Går du vidare från lördagens audition, kommer du även att få presentera din idé måndagen den 28 maj eller tisdagen den 29 maj.