Nu är det dags att söka Skapapriset

Var fjärde nyregistrerat företag har startats av en ung person, under 30 år. För att uppmuntra ännu fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling lanserades 2011 utmärkelsen SKAPA Framtidens Innovatör. Nomineringen för de “ungas” pris är öppen att söka nu och fram till 7 april.

– Det finns oerhört många engagerade innovatörer i Sverige, men medelåldern på dem som förverkligar sina idéer är ofta ganska hög. Genom att instifta utmärkelsen SKAPA Framtidens Innovatör vill vi rikta oss särskilt till alla under 30 år, säger Mats Olsson, ordförande i SKAPA.

Syftet med SKAPA Framtidens Innovatör är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla under 30 år har nu chansen att vara med och tävla om 150 000 kronor. VINNOVA står bakom SKAPA Framtidens Innovatör.

– De unga är vår framtid och det är viktigt att vi uppmuntrar dem genom att tillvarata och utveckla deras kunskap. Sverige behöver fler driftiga unga innovatörer vars smarta idéer kan bidra till ekonomisk tillväxt, säger Mats Olsson.

Läs mer om priset  och ansök här: http://www.stiftelsenskapa.se/ansokan1/