Succé för Innovationssluss Västerbottens kreativa rum

På fem veckor har Innovationsluss Västerbotten byggt ett kreativt mötesrum. Över 150 nyfikna gäster kom till invigningen i fredags. Ulf Olofsson, fastighetschef på Västerbottens läns landsting fick äran att inviga rummet genom att klippa ett matchande ljusblått sidenband som projektledarna Pernilla Abrahamsson och Tomas Gustafsson höll i varsin hand. 

Prick tolv låg den röda mattan utrullad i korridoren vid Norran entré på Norrlands universitetssjukhus (NUS) där Innovationssluss Västerbotten bjöd på bubblande cider, innovationsslussbakelser och en klurig tävling där deltagarna fick gissa på två innovationer sprungna ur vården.

Intresset för det nya rummet var stort. Särskilt den målade väggen som det är tillåtet att rita på väckte stor uppmärksamhet. Den är målad med idea paint som gör väggen lätt att torka av. I taket ger återvunna lcd-skärmar(dataskärmar) från tvåpunktett ett behagligt dagsljusliknande ljus som är bra för ögat och inte tröttar ut lika fort som annat ljus.

Öppet för landstingsanställda
– Rummet är till för alla landstingsanställda på Norrlands universitets sjukhus. Vi har byggt det för att vi vill att det ska skapas mer kreativa möten och inspirera till nya idéer, säger Tomas Gustafsson, projektledare näringsliv på Innovationsslussen. Det kreativa rummet bokas via Bemanningsbyrån på NUS. 

Till sin hjälp att utforma rummet har innovationsslussen haft praktikanten Elina Edblom, student från media-och kommunikationsveteskap vid Umeå universitet. Hon fick i uppdrag på fem veckor att förvandla ett trist konferensrum till en kreativ plats. Inredningsidéer inhämtades bland annat från innovationsslussens gillare på Facebook. 

– Vi är väldigt nöjda över resultatet och målsättningen är att vi ska bygga ett liknande rum på Skellefteå sjukhus. Det finns ett stort sug efter något liknande där, säger Pernilla Abrahamsson, projektledare för Innovationssluss Västerbotten.

Se från bilder från rummet och invigningen på Facebook. 

Text och bild: Ingela Hjulfors Berg