Vem vinner årets innovationspris i vård och omsorg i Västerbotten?


Rösta fram årets vinnare av Innovationspriset.

Återigen delar Innovationssluss Västerbotten ut Innovationspriset till en person eller grupp inom Västerbottens läns landsting som med sin idé kan göra skillnad och underlätta vårdens vardag.

Fyra innovationer har nominerats och nu vill Innovationssluss Västerbotten ha hjälp att kora en vinnare. Från och med den 4 maj finns det möjlighet att lägga en röst på det bidrag man tycker är bäst. Rösten ska vara inskickad senast den 24 maj kl 24.00 och priset till vinnaren delas ut i juni.

Rösta på Innovationspriset här: http://goo.gl/forms/bJLKlNX6k6  (markera, högerklicka och välj att öppna länken)

De fyra nominerade, som alla har kommit med innovativa idéer som kan göra skillnad i vård och omsorg är:

Pernilla 2015
1.Pernilla Abrahamssons innovation är en mikrodialyskateter med icke invasiv mätmetod som minskar risken för blödning och komplikation. Pernilla har efter sin innovation startat eget efter att ha arbetat som biomedicinsk analytiker på Operationscentrum, Norrlands Universitetssjukhus. 

 

 

Ruth-Eva M2.Ruth-Eva Mobergs innovation är en ögondrapering (hålduk) vid operation som underlättar för personal och patient, spar tid och ger en minskad risk och ett minskat obehag. Ruth-Eva arbetar på Ögonkliniken, Skellefteå lasarett.

 

 

Per Jonsson3.Per Jonssons innovation är en engångsprodukt för att ta bort bubblor i returblodet som pumpas tillbaka till patienterna under dialysbehandling. Per arbetar på Medicinsk teknik, Norrlands Universitetssjukhus.

 

 

 

Stefan Dannelöv4.Stefan Dannelövs innovation är en behållare för att göra funktionstester på diskmaskiner i sjukvården som är både miljö- och kostnadsbesparande. Stefan arbetar på Bakt lab, Norrlands Universitetssjukhus.